Ads Top

Zonnepanelen bij distributiecentra Heineken

Vanaf vandaag maken de distributiecentra van Heineken in Nederland gebruik van zonne-energie. De 12.000 zonnepanelen, die op acht locaties in het land zijn geïnstalleerd, hebben een vermogen van 3 megawatt (MWp). De energieproductie van de panelen staat gelijk aan de energiebehoefte van zo'n 800 huishoudens. Aanleg van de zonnepanelen is mede gerealiseerd door Heineken's projectpartners SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund.

De zonnepanelen liggen op de distributiecentra van Heineken Groothandel in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer. De plaatsing van de zonnepanelen past helemaal binnen de ambitie van Heineken om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom zal namelijk onder meer worden gebruikt voor het opladen van de accu's van de 10 elektrische vrachtwagens die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.

Het Triodos Renewables Europe Fund heeft in de nieuwe zonne-energiesystemen geïnvesteerd. Triodos Renewables Europe Fund, een van de beleggingsfondsen van Triodos Investment Management, maakt het voor beleggers mogelijk om actief een bijdrage te leveren aan de groei van hernieuwbare energiebronnen in Europa.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.