Ads Top

GroenLinks wil Actieplan Minder Gas van Kamp

Uit het vandaag bekend gemaakte gasbesluit blijkt dat minister Kamp nog steeds niet luistert naar zijn eigen toezichthouder, die ruim drie jaar geleden al adviseerde dat de gaskraan zo snel mogelijk zo ver mogelijk dicht moet. Ook luistert hij niet naar de oproep van de provincie Groningen zelf voor gasmindering, zegt GroenLinks. De partij wil dat Kamp komt met een Actieplan Minder Gas: stoppen met nieuwe exportcontracten voor Gronings gas en snel maatregelen nemen zodat er minder gas nodig is in Nederland.

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren: "In de week na het historische klimaatverdrag van Parijs zou je verwachten dat ook Kamp alles op alles wil zetten om fossiele voorraden zoveel mogelijk onder de grond te laten en de Groningse gaskraan zo ver mogelijk dicht te draaien. Helaas kiest hij nog steeds voor geld in plaats van voor de Groningers. GroenLinks wil daarom dat hij komt met een Actieplan Minder Gas, zodat de vraag naar gas teruggaat."


De Nederlandse vraag naar gas dring je onder meer terug door nieuwbouwwijken niet meer op gas aan te sluiten, het makkelijk te maken om gebouwen van het gasnet af te koppelen en het voor burgers en bedrijven eenvoudig te maken om minder energie te gebruiken. Er is een woud aan onhandige en ingewikkelde regelingen om gebouwen te isoleren, duurzamer te maken en zelf energie op te wekken. GroenLinks vraagt het kabinet om veel minder regeldruk, zodat ook Nederland klaar wordt gemaakt voor een fossielvrije toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.