Ads Top

UvA en HvA plaatsen ruim 2500 zonnepanelen

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaan ruim 2500 zonnepanelen plaatsen op de daken van vijf gebouwen. De panelen – met in totaal een oppervlakte van 4100 m2 - zullen jaarlijks circa 600.000 kWh aan energie opleveren, wat gelijkstaat aan het energiegebruik van ongeveer 200 huishoudens. Daarmee is het een van de grootste zonne-energieprojecten in Amsterdam.

De UvA en HvA starten in februari  met de aanleg van 2563 zonnepanelen. Met de 600.000 kWh die de zonnepanelen aan energie opwekken, wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit past binnen het streven van de UvA en de HvA om de uitstoot van CO2 te reduceren. Daarnaast bespaart het de UvA en HvA zo’n € 66.000 per jaar op de reguliere energie-inkoop.
Harold Swartjes, directeur Facility Services UvA en HvA: ‘Door het potentieel van haar daken te benutten, leveren de UvA en de HvA een bijdrage aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem’.

De zonnepanelen worden geplaatst in samenwerking met projectontwikkelaar OVG Real Estate die het kantoorgebouw The Edge op de Zuidas realiseerde. De ruim 4100 m2 aan zonnepanelen die op de daken van de UvA en HvA worden geplaatst, tellen mee voor de duurzaamheidsrating van The Edge. De UvA en HvA hebben daarmee een bijdrage geleverd aan de bouw van het duurzaamste gebouw van de wereld volgens BREEAM, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.