Ads Top

Shell investeert in bouw van Solvent Deasphalter

Shell heeft het definitieve investeringsbesluit genomen voor de bouw van een belangrijke fabriek voor de raffinaderij Pernis. De Solvent Deasphalter (SDA) zal zwaardere fracties uit aardolie verwijderen, zodat de raffinaderij een groter deel van de ruwe aardolie kan verwerken tot lichtere, hoogwaardige producten.

“Deze belangrijke investering toont onze blijvende betrokkenheid met raffinage”, zegt Lori Ryerkerk, Executive Vice President voor Shell’s wereldwijde Manufacturing-activiteiten waar Shell Pernis deel van uitmaakt. “De raffinaderij Pernis bekleedt een sleutelpositie in de Europese markt, en deze innovatieve SDA-unit zal de prestaties en het concurrentievermogen verder vergroten.”

De bouwwerkzaamheden zullen, afhankelijk van het verloop van het vergunningstraject, volgend jaar beginnen en voltooiing wordt verwacht in 2018. De nieuwe eenheid zal de totale verwerkingscapaciteit niet vergroten, maar zal zorgen voor een andere samenstelling van het productportfolio.

Shell Pernis is het grootste geintegreerde raffinagecomplex in Europa en bevindt zich op een strategische locatie in de indurstriële regio van Rotterdam.

Het fabriekscomplex werkt continu aan verdere verbetering van zijn activiteiten om de business te laten groeien. Bart Voet, General Manager van Shell Pernis: “Dit is een volgende belangrijke stap in ons streven om de flexibiliteit van de raffinaderij verder te vergroten, zodat we beter kunnen reageren op marktontwikkelingen. Tegelijkertijd neemt de milieubelasting van het productportfolio af. De SDA-unit vormt een belangrijke mijlpaal in ons traject voor het verbeteren van onze energie-efficiëntie. Het complex levert goede prestaties op het gebied van veiligheid en betrouwbare bedrijfsvoering. Deze investering versterkt onze positie als een belangrijke partij in de Nederlandse economie en als een van de grootste werkgevers in het Rotterdamse havengebied.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.