Ads Top

Web-versie Smappee-app nu beschikbaar

Gebruikers van Smappee, de onafhankelijke energiemonitor, kunnen nu de webversie van de Smappee-app gebruiken voor PC en Mac. Daarmee wordt de Smappee-informatie beschikbaar voor mobiele apparaten die niet op Android of iOS draaien. Deze browser-versie heeft dezelfde functionaliteiten als de huidige apps voor Android en iOS, maar biedt gebruikers ook de kans om data te downloaden op de tablet, PC of Mac, zodat de resultaten aanvullend verder geanalyseerd kunnen worden.

Met Smappee krijgen gebruikers inzicht in hun totale energieconsumptie, inclusief sluimerverbruik, en verbruik van alle belangrijke apparaten in de woning. Ook worden de bijbehorende kosten weergegeven en krijgt de gebruiker inzicht in de energieopbrengst van eventueel aanwezige zonnepanelen. Elke dag zet veertig procent van de Nederlandse gebruikers de app in om energieconsumptie inzichtelijk te maken. Andere gebruikers zetten de app ook in om elektrische apparaten, in combinatie met de Comfort Plug™, op afstand aan en uit te zetten. De woning kan zo vanaf de smartphone, tablet en nu dus ook vanaf laptop en desktop gemonitord en beheerd worden.

De app wordt in combinatie met de Smappee Energiemonitor ingezet. Deze ‘energiebuddy’ kunnen gebruikers eenvoudig installeren door een sensor om de hoofdkabel in de meterkast te klemmen. Door de ‘elektrische signatuur’ van apparaten in huis kan Smappee, naast het totale energieverbruik, het energieverbruik van afzonderlijke apparaten meten. De gebruiksvriendelijke app maakt deze gegevens direct inzichtelijk op je smartphone, tablet of de PC. Door dit inzicht zorgt de energiemonitor van Smappee ervoor dat het energieverbruik gemonitord en bijgestuurd kan worden. Zo kan het energieverbruik met wel 30% verminderen, een gemiddelde besparing van € 200,-.

De Smappee-app is kosteloos beschikbaar op toestellen met iOS en Android, en nu tevens als webversie voor PC en Mac. De onafhankelijke Smappee Energiemonitor is zonder abonnementskosten beschikbaar voor 199 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.