Ads Top

'Jongeren laks met cv-ketel onderhoud'

Drie van de tien jongeren hebben het onderhoud aan hun cv-ketel niet goed geregeld. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction. Het niet onderhouden van een cv-ketel vergroot de risico’s op gaslekkage en koolmonoxidevergiftiging. Om veilig en energiebesparend te verwarmen adviseert Milieu Centraal om regelmatig onderhoud te laten plegen door een OK CV gecertificeerd installatiebedrijf.

Slechts 70 procent van de eigenwoningbezitters in de leeftijd van 18-34 jaar heeft in de afgelopen twee jaar onderhoud laten plegen aan de cv-ketel. Met ruim 90 procent doet de 55-plusser het veel beter. De verschillen tussen jong en oud blijken ook uit de cijfers voor het afnemen van een servicecontract. Slechts 46 procent van de jongeren heeft een contract voor het cv-onderhoud ten opzichte van 65 procent van de 55-plussers.

Een goed onderhouden ketel is veiliger, heeft minder storingen, gaat langer mee en voorkomt onnodig energieverbruik. Een cv-ketel die al wat ouder is moet jaarlijks worden schoongemaakt en nagekeken. Bij de meeste ketels is eens per 2 jaar voldoende.



Kwaliteitslabel OK CV

Sinds 2015 is er een kwaliteitslabel voor cv-onderhoud, OK CV. Bedrijven met dit label werken alleen met zogeheten ‘Energie Services Specialisten’ die voldoen aan strenge eisen. Naast het afstellen en controleren van de ketel krijgen bewoners tijdens een OK CV onderhoudsbeurt bovendien tips om energie te besparen.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.