Ads Top

Alleen schone investeringen hebben toekomst na Parijs

D66 is blij dat er na jaren onderhandelen eindelijk een nieuw internationaal klimaatakkoord ligt. Na twee weken onderhandelen en een reeks moeilijke compromissen, ook voor Europa en Nederland, hebben alle landen in de wereld vanmorgen een belangrijk nieuw klimaatakkoord bereikt.

D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy en Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven, beiden aanwezig in Parijs, reageren op het bereikte akkoord. 

Gerbrandy, lid van de COP21-delegatie van het Europees Parlement:“Na jaren keihard onderhandelen hebben we eindelijk een stevig klimaatakkoord in handen. De wereld heeft besloten in alle landen klimaatverandering aan te pakken. Regeringen zullen handelen om ruim onder de 2-graden grens te blijven. Een nieuwe weg is ingeslagen. Dit akkoord biedt de cruciale garantie voor investeerders dat alleen schone investeringen nog toekomst hebben.”

“Landen, het bedrijfsleven, én wij allen als individuen moeten nu aan de slag met het implementeren van het klimaatakkoord. Alleen concrete maatregelen van nationale regeringen en nieuwe 
 investeringsprioriteiten kunnen de afspraken omzetten in echte emissiereducties.”

Van Veldhoven“Het echte werk begint morgen. De woorden moeten worden omgezet in daden. Nederland heeft al een concrete eerste stap gezet doordat wij alle kolencentrales gaan sluiten. We laten zien dat we niet alleen naar andere landen wijzen, maar ook zelf boter bij de vis doen. Dat is winst voor het klimaat en voor onze gezondheid.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.