Ads Top

Bespaar terwijl u slaapt

De zachte decembermaand betekent goed nieuws voor de energierekening. Tot het eind van dit jaar kan het relatief warme winterweer zorgen voor een besparing van zo’n 65 euro, becijfert Milieu Centraal. Door de hoge buitentemperaturen gaan de stookkosten met ongeveer 20 procent omlaag. Als dit zo doorgaat, kunnen huishoudens tot en met april 150 euro besparen, stelt Marlon Mintjes van Milieu Centraal.
.
We moeten alleen nog niet te vroeg juichen, voegt Mintjes eraan toe. “Het afgelopen jaar werd het van januari tot en met april opeens kouder. En in de winter van 2012 en 2013 was het ook heel koud. Toen gingen de stookkosten gemiddeld met 10 procent omhoog.” Dit jaar helpt het weer een handje mee. “Dat is op zich fijn. Maar je kunt eigenlijk altijd besparen op je energiekosten.”

Een gemiddeld huishouden is in een jaar 1.700 euro kwijt aan de energierekening. Bijna de helft daarvan, 750 euro, gaat naar de verwarming, legt Mintjes uit. Met een aantal eenvoudige tips is het mogelijk om honderden euro’s te besparen. “De rekening gaat flink omlaag als je alleen de ruimtes verwarmt waar je verblijft. Daarbij is het ook belangrijk om tussendeuren te sluiten, zodat er geen warmte verloren gaat. En ’s nachts kan de thermostaat op 15 graden. Doe dat al een uur voordat je naar bed gaat. Je hoort vaak van mensen dat het beter is om de thermostaat op 17 graden te zetten, omdat het anders in de ochtend meer tijd kost om het huis op te warmen. Maar dat is een fabeltje.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.