Ads Top

Nieuwe regels maken plaatsing nieuwe laadpalen mogelijk

Sinds medio november kunnen marktpartijen een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto’s in de openbare ruimte. De gemeente Eindhoven heeft nieuwe regels opgesteld die het voor eigenaren van elektrische auto’s, zonder eigen oprit of laadpunt in de buurt, makkelijker maken een nieuwe laadpaal te plaatsen. Hiermee wil de gemeente duurzaam autoverkeer in Eindhoven stimuleren.

Wethouder Jannie Visscher: “Met het stimuleren van elektrisch rijden willen we in Eindhoven de luchtkwaliteit en het milieu verbeteren. Duurzaam verkeer en vervoer is voor ons de toekomst. We streven er naar dat iedereen in Eindhoven zijn elektrische auto in een straal van 300 meter kan opladen.”

In Eindhoven staan al zo’n 75 laadpalen. Het aantal elektrische auto’s groeit snel, en daarmee ook de vraag naar laadpunten. De gemeente geeft, met de nieuwe regels, professionele marktpartijen de mogelijkheid extra laadpunten te plaatsen en exploiteren.

Eindhovenaren die een elektrische auto rijden, geen laadpaal kunnen plaatsen op eigen terrein of niet in de buurt wonen van een van de bestaande palen, kunnen contact opnemen met een marktpartij, bijvoorbeeld openbaarladen.nl. Inwoners of bedrijven kunnen bij hen een aanvraag indienen voor een nieuwe laadpaal. De marktpartij start vervolgens de procedure op bij de gemeente. De kosten voor plaatsing en exploitatie zijn voor rekening van de marktpartij. De gebruiker betaalt voor het laden een tarief. Om de groei van het aantal laadpalen te stimuleren heft de gemeente in 2015 bovendien geen leges en wordt het bijbehorende verkeersbord gratis geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.