Ads Top

Stedin start met aanbieden van slimme meters in Dordrecht

Netbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in de gemeente Dordrecht. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Stadspolders en Vogelbuurt hebben de primeur.

Tot eind 2017 vervangt de Stedin bij bijna 50.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in de gemeente Dordrecht de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin is gestart in de wijken Stadspolders en Vogelbuurt in de postcodegebieden 3312 en 3315. Ruim 9.200 huishoudens in die wijken hebben de primeur. Eind dit jaar gaat de netbeheerder vervolgens verder in Dordrecht Merwelanden.

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in maart 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter.

1 opmerking:

  1. Als je een spion in huis wilt moet je zeker ervoor gaan. Weet dat de sociame dienst mee kijkt of je te veel of te weinig stroom verbruikt en op je vingert gaat tikken met deze gegevens. Weet ook dat je mag weigeren ook al laten ze het over kome dat dit niet het geval is.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.