Ads Top

Primeur in Wijchen: Nuon introduceert het Energiedak

In een periode waarin klimaatverandering hoger op de agenda staat dan ooit, introduceert Nuon een innovatieve oplossing in duurzame energie: het Nuon Energiedak. Een dak dat met isolatie en zonnepanelen energiebesparing en -productie combineert. Op basis van uitgebreid onderzoek naar de behoeften van klanten is het concept gebouwd rond drie pijlers: gemakkelijk, financieel aantrekkelijk en mooi om te zien. Nuon start dit proefproject in de gemeente Wijchen - de eerste locatie waar het Nuon Energiedak wordt aangeboden.

Uit een analyse van het energieverbruik van Nuon-klanten is gebleken dat honderdduizenden huizen in Nederland een hoge energierekening hebben als gevolg van slechte dakisolatie. Dergelijke huizen hebben baat bij het Nuon Energiedak, omdat de isolatie zorgt voor een veel lager gasverbruik en de zonnepanelen bovendien de stroom opwekken die klanten nodig hebben. Voor klanten betekent dit dat hun lasten omlaag gaan: de besparing op energielasten is groter dan de kosten van de investering. Een financieel aantrekkelijke en bijzonder duurzame oplossing, die er ook nog eens mooi uitziet doordat de zonnepalen geïntegreerd zijn in het dak.

Cindy Kroon, directeur Klanten van Nuon vertelt: "Onze klanten vragen ons om hen te helpen om hun energierekening te verlagen en om hen duurzame energie te bieden. We investeren daarom in nieuwe producten en diensten die daarop aansluiten. Dit nieuwe energiedak past in die lijn: het is een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten slim en efficiënt helpen om energie te besparen én op te wekken. Het Energiedak wordt geproduceerd en verkocht door het ervaren familiebedrijf Stafier."

In de gemeente Wijchen staan relatief veel huizen die baat kunnen hebben bij het Nuon Energiedak, bijvoorbeeld in de wijken Diepvoorde en Kraaijenberg. De komende weken bezoeken energieadviseurs van Nuon deze wijken om bewoners te informeren over het Nuon Energiedak. Huiseigenaren kunnen gratis en vrijblijvend een 'quick scan' laten uitvoeren om te horen of hun woning geschikt is en welke besparing zij ermee realiseren.

Het proefproject wordt op maandag 7 december in het Kasteel van Wijchen aan de Kasteellaan 9 afgetrapt met een informatieavond voor geïnteresseerden. Tijdens deze avond wordt een demonstratiemodel van het dak getoond en wordt onder andere uitleg gegeven over financieringsmogelijkheden. De avond start om 19.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen in Wijchen die interesse heeft. Als in Wijchen blijkt dat er voldoende interesse in het energiebesparende dak bestaat, introduceert Nuon het in een later stadium ook in andere gemeenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.