Ads Top

Dagelijks KNX-lezingen tijdens VSK-beurs

Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 februari vindt in de Jaarbeurs in Utrecht VSK 2016 plaats. Elke dag verzorgt één van de leden van het KNX-netwerk daar een lezing over KNX en de koppeling met klimaatinstallaties. Steeds vaker gebruikt de markt KNX als busprotocol om, naast verlichting en zonwering, ook de verwarming en de ventilatie in de ruimte te regelen en te bedienen.

KNX voor HVAC-systemen
In de theater op de VSK kunnen beursbezoekers dagelijks een uitgebreid inhoudelijk programma volgen. Onderdeel daarvan zijn de KNX-presentaties. De vertegenwoordigers van KNX Nederland nemen bezoekers mee in de wereld van KNX en de koppeling naar HVAC-systemen.

Goed voor BREEAM en LEED
De toepassing van KNX sluit namelijk ook erg goed aan bij het thema van de VSK-beurs: ‘Kennis omhoog, verbruik omlaag’. Een vakbeurs die dan ook in het teken staat van de klimaatdoelstellingen. Veel gebouweigenaren in de utiliteit willen aan hoge duurzaamheidseisen voldoen, zoals een hoge BREEAM- of LEED-certificering. Deze regelingen schrijven voor dat het gebouw één integrale automatisering heeft die verlichting, zonwering en klimaatinstallaties integraal laten samenwerken. En dat is met KNX relatief eenvoudig te realiseren. Daarmee is het energiegebruik in een gebouw het meest effectief te optimaliseren en monitoren.

KNX Nederland verzorgt de onderstaande lezingen tijdens de VSK-beurs:
Dinsdag 2 februari 2016 - 14.00 uur, Hal 12 - HVAC en KNX: theorie en praktijk
In deze presentatie wordt u meegenomen in de wereld van KNX en de koppeling naar de HVAC-systemen. Peer van Drunen zal vanuit zijn rol als KNX Tutor de theorie behandelen waarbij Martwin de Man de mogelijkheden en valkuilen met praktijkvoorbeelden zal toelichten. Op deze manier geven zij samen een gedegen maar ook luchtige doorkijk naar de mogelijkheden en de voordelen voor zowel de W- als de E-installatiebranche.
Door: Peer van Drunen, KNX Tutor bij Hager en Martwin de Man, projectleider bij Hager

Woensdag 3 februari 2016 - 11.00 uur, Hal 10 - KNX als veldbus voor regeling van E én W
Daar waar wandcontactdozen en schakelaars vaak in fraaie designs worden uitgevoerd, zijn thermostaten vaak een doorn in het oog van menig architect en/of adviseur. Door een KNX systeem te gebruiken, beschikt u over een gevarieerd programma thermostaten van uiteenlopende KNX-fabrikanten, waarbij de uniformiteit met het design blijft gewaarborgd. En met KNX thermostaten kan men de meest geavanceerde klimaatsturingen (naregelingen) realiseren. Deze zijn uitstekend te integreren in een werktuigbouwkundige installatie. Het KNX-systeem is bovendien volledig fabrikantonafhankelijk.
Door: Marco Douwma, buitendienst medewerker Techniek bij Hateha

Donderdag 4 februari 2016  - 20.00 uur, Hal 8 - KNX, de brug tussen E en W
De besturing van gebouwinstallaties in de ruimte, op decentraal niveau, gebeurt steeds meer via één busprotocol. Met KNX beschikt de markt over een protocol dat feitelijk in elk type gebouw voor zowel de verlichting, de zonwering, de ventilatie en de verwarming de besturing kan verzorgen. Bovendien werkt KNX heel goed samen met een protocol als BACnet, dat bijvoorbeeld in de voorregel van HVAC-installaties functioneert, maar dat kunnen ook fabrikantspecifieke besturingssystemen zijn. Daarnaast kan KNX voor de verlichting probleemloos samenwerken met het Dali-protocol. In diverse, prestigieuze gebouwen is deze configuratie al met veel succes toegepast.
Door: Remco Bonsen, accountmanager HVAC bij Siemens Nederland

Vrijdag 5 februari 2016  - 11.00 uur, Hal 10 - Duurzaam bouwen+installeren op basis van KNX
KNX heeft zich al lang als wereldwijde standaard in woning- en gebouwautomatisering bewezen. Het binnenklimaat, de verlichting en jaloezieën bedienen – dat zijn allemaal klassieke KNX-functies. De KNX-technologie is geschikt voor zowel de utiliteitsbouw als particuliere woningen. Zowel voor de E- als de W-installatietechniek. Maar KNX is veel meer dan een installatiesysteem. Het is net zo veelzijdig als het leven zelf. KNX biedt de technische mogelijkheden om een gebouw te veranderen in een Smart Home of Smart Building, door energie efficiënt te gebruiken en het comfort en de levenskwaliteit te verhogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.