Ads Top

Gemanipuleerde meters gevonden

In navolging op de aanhouding van een elektricien in Hoeven heeft de politie in een woning in Bergen op Zoom een vermoedelijk gemanipuleerde elektriciteitsmeter en een gasmeter gevonden. Er is een daarbij weer een verdachte aangehouden.

Dinsdagmorgen 1 december 2015 is in zijn woning in Hoeven een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht elektriciteitsmeters gemanipuleerd te hebben om illegaal stroom te kunnen aftappen om ongemerkt hennep te kweken.

Na zijn aanhouding heeft het team de woning van de elektricien in Hoeven doorzocht onder leiding van een Rechter-Commissaris. In de woning werden ongeveer 300 borgzegels, twee gasmeters en een elektriciteitsmeter gevonden. Ook had de verdachte een zegeltang verborgen. Direct daarop is het team naar een woning in Bergen op Zoom gegaan. Het vermoeden bestond dat in die woning gemanipuleerde meters zaten. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Het team denkt dat de verdachte daar de elektriciteitsmeter en de gasmeter heeft gemanipuleerd. Beide meters zijn daarom ook ontkoppeld en in beslag genomen. De bewoner van het huis, 33 jaar, is aangehouden op verdenking van fraude.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.