Ads Top

Energieke economie Stedelijk Netwerk Arnhem/Nijmegen

De steden Arnhem en Nijmegen, de regio en de provincie Gelderland hebben een plan opgesteld om de economie van de regio te versterken. Ze willen de bedrijvigheid rond gezondheidszorg en energie versterken. Ook onderwijs en ondernemers zijn bij de plannen betrokken.

De partijen werken aan de ontwikkeling van de onderwijscampussen, versterking van de binnensteden en het bevorderen van de milieuvriendelijke economie. In het gebied is er ook een Economic Board in oprichting en een stuurgroep MIRT. Deze bewaakt de plannen en zorgt voor draagvlak in de regio.

De plannen voor Stedelijk Netwerk Arnhem en Nijmegen zijn het fundament voor één van de zes gebiedsopgaven. De provincie geeft zes ruimtelijke en economische uitdagingen de komende jaren extra aandacht. De Achterhoek, de Veluwe, de regio Arnhem/Nijmegen, FoodValley (Ede/Wageningen eo), CleanTech (de Stedendriehoek) en de Gelderse Corridor zijn belangrijke centra met bijzondere mogelijkheden. De provincie wil die met de regio’s versterken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.