Ads Top

Eneco distributeur van Tesla's Powerwall

Eneco wordt in de Benelux de eerste officiële leverancier van Tesla’s Powerwall, een batterij waarmee huishoudens hun zelf opgewekte zonnestroom op kunnen slaan.

De Powerwall stelt consumenten met zonnepanelen in staat om overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan zodat deze op andere momenten op de dag gebruikt kan worden. Op deze manier kunnen huishoudens eenvoudig het aandeel duurzame energie in hun totale energieverbruik vergroten en tegelijkertijd hun energierekening verlagen. Daarnaast kan de Powerwall ook stroom vanaf het elektriciteitsnet opslaan. Consumenten met een dubbeltariefmeter kunnen op die manier ook nog profiteren van de verschillen tussen dag- en nachttarieven.

'We zien veel mogelijkheden. Zeker in combinatie met onze slimme thermostaat Toon, die steeds meer een centrale regeleenheid voor de energiehuishouding wordt', zegt Hans Valk, directeur Innovation & Ventures van Eneco. 'De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis. Op die momenten kan de opgeslagen energie gebruikt worden om televisie te kijken of de was te doen. Toon kan straks de Powerwall verbinden met zonnepanelen en elektrische apparaten en daarbij aangeven of er bijvoorbeeld voldoende zonnestroom beschikbaar is om de vaatwasser gratis te laten draaien. Op deze manier halen consumenten meer rendement uit hun zonnepanelen terwijl ze tegelijkertijd het eigen energieverbruik fors verduurzamen.'

Eneco gaat de Powerwall vanaf januari 2016 in een tweetal huishoudens testen en verwacht de batterij in het eerste kwartaal van 2016 aan alle consumenten in de Benelux aan te kunnen bieden.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.