Ads Top

Ergon investeert in schone auto's

Ergon vervangt de komende jaren een kwart van haar auto’s door 100% elektrische
auto’s. Samen met de gemeente Eindhoven realiseert Ergon hiermee een van de grootste
projecten op het gebied van emissie-vrije auto’s in het land.

Ergon, de sociale werkvoorziening van de regio Eindhoven, heeft met tweehonderd bedrijfswagens een van de grootste wagenparken van de regio. Wagens voor het groenonderhoud, stadsreiniging, Businesspost en Textieldiensten en veel andere auto’s rijden dagelijks vele kilometers door
Eindhoven. Dat deze auto’s het milieu belasten, is ook bekend. Tijd dus voor verandering.

“De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat razendsnel. De prijs daalt en de actieradius wordt steeds groter. Maar ook de eisen die een organisatie als Ergon stelt aan haar auto’s kunnen steeds beter door deze milieu-vriendelijke auto’s ingevuld worden,” aldus marketingmanager Thijs Franssen van Ergon. “Er is geen excuus om niet met 100% elektrische auto’s te rijden. In 2017 hebben we dan in totaal 45 auto’s vervangen. Daarmee is het een van de grotere elektrische auto’s-projecten van het land. Dat is aardig, maar geen doel!”

Ergon werkt in dit project samen met de gemeente Eindhoven die mede investeert in de infrastructuur. Ergon is voor de gemeente een mooie partner in dit project omdat er via Ergon in één klap twintig laadpalen bij komen.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.