Ads Top

Studententeam met elektrische raceauto naar officieus WK op Hockenheim

University Racing Eindhoven doet van 31 juli tot en met 4 augustus mee aan de Formula Student in Duitsland, ook wel bekend als het officieuze WK voor studentenraceteams, op de Hockenheimring. In de categorie elektrische auto’s strijden zij met hun auto URE08 tegen 39 andere teams, waaronder DUT, het universiteitsteam van de TU Delft. Morgen, zaterdag 27 juli, testen samen hun auto's op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk.
Formula Student is een ontwerp- en racewedstrijd, waarbij teams van studenten een eigen racewagen ontwerpen en bouwen. Tijdens het wedstrijdweekend zijn er verschillende onderdelen, zoals acceleratie, wegligging en een duurproef. Het team met de meeste punten op verschillende onderdelen, wint.
Het evenement in Hockenheim wordt beschouwd als het officieuze WK, waar 115 teams vanuit de hele wereld bij elkaar komen. 40 teams zijn vertegenwoordigd in de elektrische klasse, waaronder het team URE van de TU/e. Studenten van URE behoren tot de top tien wereldwijd als het gaat om het ontwerpen en bouwen van deze elektrische racewagens.
URE08 is een lichtgewicht auto met speciaal ontwikkelde banden waarmee de wegligging zoveel mogelijk is geoptimaliseerd. "De auto heeft een nieuw record als het gaat om gewicht: dit jaar voor het eerste minder dan 200 kilogram", aldus Bram van de Schoot, teammanager van URE. "Daarnaast is wegligging belangrijk om snelheid te creëren. Om deze reden hebben we speciale banden ontworpen en ontwikkeld."
Eerder al was URE erg succesvol in de categorie skidpad: een klein circuit van pionnen waarbij het draait om wegligging en grip. Tijdens de wedstrijd in Duitsland wordt de skidpad ook nog eens nat gemaakt. "Ondanks het natte wegdek en de kleine draai-as gaat de auto behoorlijk hard en dat ziet er erg spectaculair uit," verzekert Bram.
Media die de testdag willen bijwonen zijn van harte welkom op Valkenburg, van 11:00 tot 13:00 uur. De wagens zullen verschillende proeven rijden, waaronder een acceleratieproef.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.