Ads Top

Energievoorziening Haaglanden klaar voor toekomst

Met de oplevering van het nieuwgebouwde hoogspanningsstation Den Haag Ypenburg en het overnemen van verdeelstation ‘Treubstraat’ in Rijswijk is de energievoorziening van de regio Haaglanden klaar voor de toekomst. Met een investering van ruim 30 miljoen euro heeft netbeheerder Stedin een toekomstbestendige elektriciteitsvoorziening gecreëerd voor onder andere het Haagse stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, Nootdorp en Rijswijk.
Het in december 2012 opgeleverde 150/25/23/10 kiloVolt hoofdverdeelstation aan de Laan van Deelen in Ypenburg is een belangrijke nieuwe schakel in het elektriciteitsnet. Het station is gebouwd om de capaciteit van de regio Haaglanden flink uit te breiden. In theorie is deze uitbreiding groot genoeg om 150.000 extra huishoudens en bedrijven van energie te voorzien.
Met de oplevering van dit station is de energievoorziening klaar voor de verwachte groei én duurzame ontwikkelingen in dit gedeelte van de Randstad. Het station is tevens volledig geautomatiseerd. Het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC) van Stedin kan het netwerk daardoor op afstand monitoren en bedienen, waardoor adequaat gereageerd kan worden op eventuele uitval.
Het hoogspanningsverdeelstation is in samenwerking met landelijk netbeheerder Tennet opgezet en samenwerking tussen Stedin, Tennet en hoofdaannemer Joulz in de periode van 2008 tot en met 2013 voorbereid en gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.