Ads Top

Shell gaat LNG-tankstations voor zware vrachtwagens openen

Shell is van plan is om de komende jaren in Nederland maximaal zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens te openen. De tankstations van Shell komen op commercieel interessante plaatsen bij al bestaande stations langs de snelweg die het beste aansluiten bij de wensen van de klant, op voorwaarde dat ondersteunende regelgeving van kracht is. Nederland en Noorwegen zijn koplopers in de invoering van LNG (Liquefied Natural Gas, vloeibaar gemaakt aardgas) als brandstof in Europa.
Deze stations zijn de meest recente investering van Shell in LNG-brandstof in Nederland. In april is het eerste volledig door LNG aangedreven binnenvaartschip, dat door Shell is gecharterd en in Nederland is gebouwd, in gebruik genomen voor vervoer van olieproducten over de Rijn. Het is de bedoeling dat een tweede schip later dit jaar in de vaart komt. Shell is tevens medeoprichter en actief lid van het Nationaal LNG Platform in Nederland, dat regelgevende instanties, het bedrijfsleven en klanten nader tot elkaar brengt. Doel daarvan is het vastleggen van standaard operationele richtlijnen en om afspraken over vergunningafhandeling en passende accijns te bespoedigen, teneinde deze industrie sneller te kunnen ontwikkelen.
In 2012 nam Shell Gasnor over, een Noorse marktleider in LNG als transportbrandstof. In maart 2013 zijn in Alberta, Canada, de eerste drie LNG-tankstations van Shell geopend. Shell en TravelCenters of America LLC hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een Amerikaans nationaal netwerk met LNG-tankstations voor klanten die actief zijn op het gebied van zwaar wegtransport.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.