Ads Top

Energieprijs daalt, energierekening mogelijk niet

Energiebedrijf Essent roept consumenten op om te controleren of het maandelijkse voorschot dat ze voor gas en stroom betalen nog wel aansluit bij hun energieverbruik. Want ondanks de dalende energietarieven per 1 juli, is ook het energieverbruik van invloed op het voorschot. Essent verwacht dat veel consumenten meer energie verbruikt hebben. Dit komt door het extreem koude voorjaar.
Klanten van Essent met een variabel tarief gaan vanaf 1 juli minder betalen voor gas en elektriciteit. De energierekening voor een gemiddeld huishouden daalt bij een gelijkblijvend verbruik op jaarbasis met bijna 30 euro. Door de koude voorjaarsmaanden hebben huishoudens echter mogelijk meer energie verbruikt dan normaal. Volgens het KNMI was de gemiddelde temperatuur in Nederland dit voorjaar namelijk zelfs het laagst sinds 1984.
Klanten van Essent kunnen via de VerbruiksManager controleren of het huidige voorschot nog wel aansluit bij het energieverbruik. En het zonodig naar wens aanpassen. Dorkas Koenen, directeur Marketing Essent: 'Wij hopen dat we onze klanten zo helpen om verrassingen op hun jaarafrekening te voorkomen.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.