Ads Top

'De slimme stad': milieuvriendelijk en met efficiënt openbaar vervoer

3M liet in mei een opinieonderzoek houden door TNS onder stadsbewoners in vijf Europese landen (Engeland , Italië, Zweden, Duitsland en Frankrijk) waarbij de respondenten gevraagd werd naar hun visie op Smart Cities: de slimme stad van de toekomst. Daaruit blijkt dat grotere milieuvriendelijkheid en efficiënter openbaar vervoer de topprioriteiten zijn. Verder geven de stedelingen aan een oplossing te willen voor zowel de stijgende energiekosten als de bevoorradingszekerheid. Dit opinieonderzoek was een onderdeel van een event dat 3M organiseerde ter gelegenheid van de Europese Week van de Duurzame Energie. Hierbij nemen experts uit de industriële en academische wereld, gemeenten en NGO's deel aan workshops over duurzame Smart City-oplossingen.
Steden worden geconfronteerd met uitdagingen zoals het fileprobleem, energieverbruik, gezondheidszorg. Verschillende workshops gaan daarom dieper in op smart grids, mobiliteit en gezondheidszorg. Daarnaast toont 3M hiervoor een aantal concrete oplossingen:
3MTM Sensored Cable Accessories maken het mogelijk om bestaande netwerken continu te monitoren waardoor oa. een efficiente integratie van hernieuwbare energie mogelijk is. RFID (Radio Frequency Identification) wordt gebruikt om de verkeersdrukte te meten en files te vermijden. Voor de gezondheidszorg zijn er producten die het leven van artsen en patiënten vereenvoudigen en veiliger maken door medische fouten te voorkomen en de hospitalisatietijd voor patiënten te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.