Ads Top

Lancering elektrische pool-auto

Op 3 juli hebben Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem en Project A15 een elektrische pool-auto gelanceerd. Deze eerste elektrische poolauto van Project A15, komt gratis beschikbaar voor alle mensen die werkzaam zijn op het industriepark. Milieudefensie en Natuur & Milieu wil hiermee voor alle huurders elektrisch rijden binnen en buiten het park stimuleren en biedt dit aan als extra service
Bij de lancering gaven Frank Westers (Parkmanager IPKW), milieuwethouder Margreet van Gastel en Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu, een korte toelichting op het project. Alle aanwezigen (werknemers van IPKW en journalisten) kregen de mogelijkheid om een testrit in de Nissan Leaf te maken.
Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu en kwam tot stand dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 werkt aan een omslag naar duurzame mobiliteit waarbij de A15 (van de Maasvlakte naar Arnhem) als duurzaamste snelweg van Nederland wordt ingericht. In het gebied rondom de A15 komen zonnepanelen en windmolens die schone stroom opwekken voor het rijden in elektrische (deel)auto’s.
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een bedrijventerrein in Arnhem waarop gespecialiseerde bedrijven zijn gevestigd in de clean tech industrie, ook wel Energie- en Milieutechnologie (EMT) genaamd. Op IPKW zijn bedrijven als NUON, Bonar, Accsys Technologies, AkzoNobel, HyET Solar, HyGear, KEMA en Nedstack gevestigd. Bovendien faciliteert en ondersteunt IPKW Stichting Greenhouse, een broedplaats voor startende bedrijfjes in de EMT-sector.
 IPKW richt zich op duurzaamheid en innovatie in de industrie. Op het gebied van mobiliteit uit zich dat als volgt: de technische dienst rijdt in elektrische Mega’s, er zijn vijf gewone laadpalen en een snellader op het park, er is al een elektrische auto beschikbaar voor de werknemers van IPKW Facility Services en daar komt nu dus de elektrische pool-auto voor alle medewerkers op het park bij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.