Ads Top

Ballast Nedam gaat 700 Bar waterstof tankstation in Nederland bouwen

Ballast Nedam gaat in, opdracht van het Vlaams-Nederlandse WaterstofNet, zijn eerste 700 bar waterstof tankstation bouwen. Dit type tankstation, dat gebouwd wordt in het kader van het grensoverschrijdende Interreg IVA-programma 'Waterstofregio Vlaanderen-Nederland', is geschikt voor de op de markt komende personenauto's, die waterstof als brandstof gebruiken. Ballast Nedam levert hiermee het eerste 700 bar waterstof tankstation in Nederland en is gedurende twee jaar verantwoordelijk voor het onderhoud aan het tankstation. In Europa loopt het aantal in de richting van 25 tankstations van dit type, voornamelijk in Duitsland en Scandinavië.
Net als de 700 bar stations in het buitenland, zal dit Nederlandse waterstoftankstation voldoen aan de meeste moderne eisen op het vlak van voertuigcommunicatie en koeling, die voorgeschreven zijn om personenvoertuigen op waterstof vlot, volledig en veilig vol te kunnen tanken. Een personenwagen kan circa 5 kg waterstof in minder dan 3 minuten tanken, heeft dan een actieradius van meer dan 500 km en rijdt elektrisch zonder emissies.
Waterstof wordt algemeen gezien als een belangrijke brandstof voor een zero-emissie toekomst, waarbij personenwagens waterstof tanken op 700 bar en de andere voertuigen (bussen, vrachtvervoer, heftrucks) tanken op 350 bar. In de toekomstscenario's wordt de waterstof geproduceerd uit groene elektriciteit, afkomstig uit zon en wind, waarbij de waterstofproductie ook gebruikt kan worden om onevenwichtigheden tussen aanbod en vraag van groene elektriciteit op te vangen. Ballast Nedam bouwt overigens op dit moment in opdracht van WaterstofNet een tankstation op de AutomotiveCampusNL in de gemeente Helmond. Bij dit tankstation wordt de waterstof uit groene elektriciteit geproduceerd en kunnen 350 bar voertuigen vanaf de tweede helft van 2013 tanken. Ook voor het 700 bar waterstoftankstation wordt de AutomotiveCampusNL in de gemeente Helmond bekeken als mogelijke locatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.