Ads Top

Atos lanceert mobiele app om laadpunten voor elektrische voertuigen te vinden

Atos heeft via de internationale bedrijfsunit Atos Worldgrid een nieuwe app voor smartphones en tablets gelanceerd waarmee bestuurders van elektrische voertuigen (motoren, auto's, fietsen) wereldwijd de dichtstbijzijnde laadpunten kunnen vinden. Deze nieuwe applicatie kan worden gedownload via Google Play (Android-toestellen) en binnenkort ook via de App Store (iPhone en iPad).
De ecarga-app stelt gebruikers in staat om wereldwijd duizenden laadpunten te lokaliseren (meer dan 15.000 op dit moment), inclusief de 806 beschikbare punten in Nederland. De app lokaliseert  de laadpunten op een kaart en maakt een lijst van de dichtstbijzijnde laadpunten bij laadstations, parkeergarages, winkelcentra en luchthavens. Dankzijfilters per land, type aansluiting, taal of uitbater van het laadpunt, kunnen gebruikers een nauwkeurige zoekopdracht uitvoeren. Daarnaast kunnen bestuurders informatie over laadpunten uitwisselen met andere gebruikers.
Omdat deze applicatie open staat voor toekomstige ontwikkelingen, krijgen gebruikers toegang  tot nieuwe laadpunten als de database van Atos wordt bijgewerkt. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van geavanceerde functies zoals routeplanning, het reserveren van laadpunten en toegang krijgen tot laadprocessen.
Volgens Pike Research is de verwachting dat er tegen 2017 ongeveer 7,7 miljoen laadpunten zijn over de hele wereld. Er zijn complexe IT-systemen nodig om al deze gegevens te verzamelen en te verwerken, klanten te factureren en informatie uit te wisselen met eindgebruikers.  ecarga, de oplossing van Atos Worldgrid, beheert die volledige waardeketen, van infrastructuurbeheerders tot eindgebruikers ecarga combineert een uitgebreid en open pakket van gebruiksklare diensten met de flexibiliteit die nodig is om in de toekomstige behoeften van de markt te voorzien en op de hoogte te blijven van technologische innovaties. Bovendien kunnen nieuwe toepassingen en functies eenvoudig worden geïntegreerd om aan de vraag van de eindgebruikers en de partners in de waardeketen tegemoet te komen.
De systeemarchitectuur die voor ecarga wordt ingezet, maakt het systeem makkelijk schaalbaar en zorgt ervoor dat het kan omgaan met de groei van de gebruikersdatabase en het groeiende aantal laadpunten. ecarga is ook beschikbaar als Software-as-a-Service (SaaS), een alternatieve manier om te kunnen omgaan met schaalbaarheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.