Ads Top

Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht planten eerste oplaadboom van Nederland

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben 5 juli de eerste oplaadboom van Nederland geplant bij de ingang van de Botanische Tuinen in Utrecht Science Park/De Uithof. De Zero Emission Tree is een duurzame oplaadpaal voor elektrische fietsen en scooters, in de vorm van een boom.
Deze boom wekt zelf energie op door middel van een bladerdek van zonnecellen. Gebruikers van elektrische fietsen en scooters kunnen de energie aftappen bij het laadpunt aan de boom. Ook wordt de door de boom opgewekte energie gebruikt voor de Botanische Tuinen. De boom heeft zoveel mogelijk natuurlijk aandoende materialen en organische vormen.
De Zero Emission Tree wordt door de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht gezamenlijk gefinancierd en geschonken aan de Botanische Tuinen. De beide onderwijsinstellingen willen met het planten van de oplaadboom hun samenwerking onderstrepen als partners in Utrecht Science Park (USP) en in Sustainable Innovation in the Utrecht Region (SURE).
De Universiteit Utrecht draagt bij in dit project omdat het past bij haar duurzaamheidsprofiel. Duurzaamheid is een centraal thema binnen de Universiteit Utrecht, zowel in onderzoek, onderwijs als in bedrijfsvoering. De universiteit ziet het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om haar studenten en medewerkers bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en om met haar onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdagingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.