Ads Top

Ton subsidie voor duurzaam project biodiesel

Het bedrijf TCE Gofour uit Stadskanaal krijgt een bijdrage van 100.000,- euro voor een project dat zich richt op de ontwikkeling van een speciale biodieselprocessor. Met deze processor kunnen olierijke producten zoals gewassen, maar ook afvalstromen (bijvoorbeeld frituurolie), omgezet worden in brandstof. Het bedrag komt uit het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB.
Binnen het project wordt een verwerkingsmachine ontwikkeld die verschillende procestechnieken mogelijk maakt (doseren, mengen, filteren en afvoeren). Via de machine gaan de olierijke producten een reactie aan met enzymen. De machine levert op een milieuvriendelijke manier zuivere biobrandstof op, die de reguliere diesel kan vervangen.
Sinds 1 januari 2013 kunnen bedrijven die zich richten op duurzame en innovatieve projecten daarvoor subsidie krijgen. Het subsidieprogramma loopt tot 2015. De provincie vindt het belangrijk om in deze tijden van economische recessie en oplopende werkloosheid, ondernemers mogelijkheden te bieden om te investeren in innovatieve en duurzame projecten. Er is tot nu toe veel belangstelling geweest voor het subsidiefonds.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.