Ads Top

Eerste elektrische busdienst van Europa rijdt op Schiermonnikoog

Het openbaar vervoer op Schiermonnikoog is vandaag overgeschakeld op elektriciteit. Zes elektrische bussen van Chinese makelij vervoeren de busreizigers over het eiland. De provincie Fryslan heeft de bussen gekocht om Schiermonnikoog de komende 15 jaar schoner en stiller openbaar vervoer te geven.
Gedeputeerde Johannes Kramer: "Het is voor het eerst in Europa dat een busdienst volledig op elektriciteit rijdt. Fryslan loopt voorop. Goed voor de mensen die in nationaal park Schiermonnikoog wonen en de toeristen die ervan genieten."
Zo'n 100 gasten uit binnen- en buitenland met expertise op het gebied van OV en duurzaamheid vierden deze primeur vandaag op het eiland. Zij gingen hiervoor zelf aan de slag in een actiecongres. De activiteiten varieerden van een kijkje onder de motorkap tot rondetafelgesprekken over innovaties in de techniek. Het duurzame openbaar vervoer van de toekomst stond centraal.

Na een zeereis van zes weken kwamen de bussen vorige week aan op Schiermonnikoog. De Chinese fabrikant BYD (Build Your Dreams) uit Shenzhen, Guangdong heeft ze gebouwd. De bussen zijn qua grootte vergelijkbaar met de bussen die hiervoor op Schiermonnikoog reden. Ze zijn 12 meter lang, zijn iets zwaarder dan de vorige bussen en voldoen aan alle wettelijke eisen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.