Ads Top

Vodafoneklanten bellen op windenergie

Vodafone Nederland stapt voor 100 procent over op windenergie. Naar aanleiding van onderzoek van Greenpeace Nederland verruilt de operator waterkrachtenergie uit Scandinavië voor een duurzamere variant. De windparken Irene Vorrink (Flevoland), De Bjirmen (Friesland) en op de Maasvlakte (Zuid-Holland) gaan de mobiele 2G-, 3G- en 4G-netwerken, de winkels en kantoren van de telecomprovider van Nederlandse windenergie voorzien.
In de zoektocht naar een duurzamere energievariant is Vodafone met Greenpeace in gesprek geweest over verschillende energievoorzieningen en -leveranciers en hoe die bijdragen aan een schoner leefklimaat. Vodafone heeft bij zijn keuze rekening gehouden met onder andere de benodigde stroomcapaciteit en de mogelijkheid om een grote hoeveelheid aansluitpunten in Nederland administratief te kunnen borgen. Windenergie komt als uiteindelijke winnaar uit de bus. Deze energievariant wordt, in tegenstelling tot waterkrachtenergie, in Nederland geproduceerd en is volledig C02-neutraal.
Zoals Nu.nl al meldde naar aanleiding van de advertenties van NEM, verdient niet alle groene stroom het predicaat 'duurzaam'. Niet alleen bio massa, maar ook groene stroom uit waterkracht en de daaraan gekoppelde certificaten wordt als minder duurzaam gezien door o.a. Greenpeace. Dit is precies de reden waarom Vodafone heeft besloten om in plaats van waterkracht, over te gaan naar windenergie van Nederlandse bodem. Dankzij de controle van Certiq en het verkrijgen van zogenoemde Garanties Van Oorsprong is Vodafone verzekerd dat deze elektriciteit ook echt donkergroen is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.