Ads Top

Nieuw lid Raad van Commissarissen EBN

Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van EBN is de heer Ir. R.M.J. van der Meer teruggetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Als nieuwe voorzitter is de heer Mr. H.M.C.M. van Oorschot benoemd. Van Oorschot is sinds 2006 lid van de Raad van Commissarissen van EBN. De heer Drs. A.H.P. Gratema van Andel, ook commissaris sinds 2006, is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen.
Voor de vrijgekomen plaats binnen de Raad van Commissarissen van EBN is de heer Ir. R.G.M. Zwitserloot benoemd. De eerste termijn van Zwitserloot duurt tot de algemene vergadering van aandeelhouders in 2017.
Zwitserloot trad in 2000 toe tot de Raad van Bestuur van Wintershall AG, waar hij in eerste instantie verantwoordelijk was voor de opsporings- en winningsactiviteiten. Hij stond vervolgens acht jaar aan het hoofd van de gas- en olieproducent (onderdeel van BASF) en werkte vanuit het kantoor in Kassel (Duitsland), waarna hij in 2009 op 60-jarige leeftijd met pensioen ging.
Vóór zijn periode bij Wintershall was Zwitserloot werkzaam in diverse managementposities bij Exxon in Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Op dit moment is hij naast zijn commissariaat bij EBN commissaris van Vopak, Tennet en Amsterdam Capital Trading Group.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.