Ads Top

Aantal goede groene stroomproducten stijgt

Vorige week heeft de HIER Klimaatcampagne de update van de Groene Stroom-checker toegelicht. Alle groene stroomproducten in Nederland zijn opnieuw onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat het aantal goede groene stroom producten is gestegen van 13 naar 17. "Een positieve ontwikkeling. Blijkbaar zien steeds meer energiebedrijven dat de consument behoefte heeft aan echte groene stroom", vindt HIER-directeur Bart de Voogd.
De update van de Groene Stroom-checker komt een week nadat de Nederlandse Energie Maatschappij leveranciers van groene stroom betitelde als jokkebrokken. HIER wil benadrukken dat niet alle groene stroom slecht is. Daarom start HIER een campagne om de consument te laten overstappen op échte groene stroom. In de Groene Stroom-checker staan alle stroomproducten die in Nederland als groene stroom verkocht worden. Alle producten die voor minimaal 80% uit Nederlandse groene stroom bestaan, krijgen het oordeel goed. Zie www.hier.nu
HIER heeft alle energiebedrijven gevraagd uiterlijk 1 mei 2013 informatie aan te leveren over de samenstelling en herkomst van hun stroom van het afgelopen jaar. Op basis hiervan is de Groene Stroom-checker geactualiseerd. Uit de nieuwste gegevens blijkt dat er inmiddels 17 echte groene stroomproducten zijn, tegenover 13 vorig jaar. Dit zijn producten als Windstroom van de Windunie en Eneco, CO2 OK stroom van Nuon, Windkracht 220 van Essent en Greenchoice 100% wind.
Helaas blijkt ook dat de grijze producten die als groene stroom worden verkocht, nog grijzer zijn geworden. Deze producten zijn dus voor een groter deel vergroend met Noorse certificaten, waarvoor geen kilowattuur groene stroom extra wordt geproduceerd. Het gaat dan onder andere om Oxxio Budgetstroom, Duurzame elektriciteit van EON, Ecostroom van Eneco, Groenstroom van Nuon en groene stroom van Electrabel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.