Ads Top

Subsidieregeling zonnepanelen Almere Poort verlengd

Met de subsidieregeling ‘Zonnepanelen Almere Poort 2013-2015’ maakt het college het voor particuliere woningeigenaren en bedrijven in Almere Poort ook de komende twee jaar financieel aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen. Er is in totaal € 200.000 uit het Energiefonds Poort beschikbaar gesteld. Dit fonds is samen met Nuon in het leven geroepen om duurzame maatregelen uit te voeren die bijdragen aan een CO2-reductie in stadsdeel Almere Poort.
Zonne-energie is goed voor het milieu en de portemonnee. Met behulp van de subsidieregeling voor zonnepanelen in het stadsdeel Almere Poort in 2012 plaatsten al 55 particuliere woningeigenaren en twee bedrijven in Almere Poort zonnepanelen. De subsidieregeling verlaagt de drempel om een extra investering te doen in duurzame energieopwekking.
Om de aanschaf van zonnepanelen voor meer particuliere woningeigenaren en bedrijven in Almere Poort financieel aantrekkelijk te maken, is de subsidieregeling met twee jaar verlengd. Voor zonnepanelen op woningen is in totaal € 100.000 beschikbaar. Voor bedrijven en overige instellingen is ook € 100.000 aan subsidie beschikbaar.
Almere Poort is bij uitstek geschikt voor duurzame initiatieven. Het Cascadepark in dit stadsdeel heeft zelfs als ambitie om uit te groeien tot ‘etalage van duurzaamheid’; een inspirerend voorbeeld op het gebied van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Met dit initiatief maakt de gemeente Almere duurzame energie zichtbaar in de stad.
Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2014. Aanvragen worden beoordeeld en verleend op volgorde van binnenkomst. Op www.almere-poort.nl/zonnepanelen zijn alle spelregels en het aanvraagformulier te vinden. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden ook telefonisch contact opnemen met 14036.
Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.