Ads Top

Studenten raceteam biedt rit aan in waterstofracewagen

Het Forze studenten raceteam van de TU Delft is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een racewagen die maar liefst 220 km/u gaat rijden zonder daarbij schadelijke uitlaatgassen uit te stoten. Om het publiek actief te betrekken en te binden met het project heeft het team een actie opgezet, in ruil voor een donatie is het o.a. mogelijk om in een waterstofracewagen te rijden! De nieuwe elektrische racewagen, die deze zomer klaar is, rijdt namelijk op waterstof. Dit is één van de weinige waterstofracewagens ter wereld. Met de racewagen wil het team de strijd aangaan met benzineauto's en aantonen dat duurzame technologie snel en stoer is.
Het team biedt nu de mogelijkheid aan het grote publiek om het project te ondersteunen en in ruil daarvoor betrokken te worden, dit gebeurt door middel van crowdfunding. Zo is het mogelijk een ritje in de Forze V te maken. De Forze V is een racewagen die vorig jaar door het team ontwikkeld is. Ook is het mogelijk een VIP-behandeling te krijgen tijdens één van de races en tot slot is het mogelijk een T-shirt te kopen of je eigen naam op de auto te plaatsen. 'We hopen op zoveel mogelijk donaties, met dit geld is het mogelijk nieuwe onderdelen voor de auto aan te schaffen. Daarnaast kunnen we op deze manier een breed publiek bereiken met onze boodschap: groene technologie heeft de toekomst, ook in de racerij.' aldus Michel Haak, team manager van Forze.
Met het ontwikkelen van een grotere auto laat het team zien dat de technologie nu al bruikbaar is in een competitieve racewagen. Een brandstofcel in de auto zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt gebruikt voor de aansturing van twee krachtige elektromotoren die de achterwielen aandrijven. De Forze VI produceert hierdoor geen schadelijke gassen; er komt alleen water uit de uitlaat. Verder beschikt de racewagen over geavanceerde elektronica om alle systemen aan te sturen.
Het Forze waterstofraceteam bestaat uit ongeveer 75 studenten van diverse studierichtingen van de Technische Universiteit Delft. Het team is het allereerste waterstofraceteam ter wereld en nog steeds één van de pioniers op dat gebied. Komende zomer zal Forze deelnemen aan de Caterham Cup waar het team de competitie aangaat met traditionele benzineraceauto's. Ook wil het team het ronderecord voor waterstofauto's pakken op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland. Daarnaast is het team actief met het geven van presentaties en demo's zoals tijdens City Racing Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.