Ads Top

ContourGlobal verwerft energiegeneratiebedrijf op het eiland Bonaire

ContourGlobal heeft de aandelen van het bedrijf dat de wind- en dieselcentrales op het Nederlandse Caraïbische eiland Bonaire in bezit heeft verworven. De centrales zijn de enige energie-installaties op het eiland Bonaire en omvatten duurzame en conventionele energieproductiebronnen voor de levering van betrouwbare energievoorziening aan de 16.500 inwoners van het eiland.
De energiecentrales van Bonaire, waarin windenergie, dieselgeneratie en accu-opslagtechnologie geïntegreerd zijn, voorzien in alle energiebehoeften van het distributiebedrijf van het eiland, Water en Energie Bedrijf Bonaire (WEB), onder een lange termijn leveringscontract. WEB is het staatsenergiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de transmissie en distributie van water en elektriciteit op het eiland. De overname draagt bij aan de groeiende aanwezigheid van ContourGlobal in het Caraïbisch gebied, waar het bedrijf de eigenaar is van elektriciteitscentrales in St. Martin, Guadeloupe en Colombia, en is een uitbeiding van Contour's portfolio op het gebied van duurzame energie. Deze portfolio bestaat momenteel uit ongeveer 600 MW aan windenergie-, zonne-energie-, biogas- en biomassaproductie in Amerika, Europa en Afrika.
Burney El Hage, Gedeputeerde voor Economische Ontwikkeling & Bedrijfsvoering en Ondersteuning, zegt: "Het Openbaar Lichaam Bonaire verwelkomt ContourGlobal op het eiland, is verheugd dat ContourGlobal de energievoorziening op Bonaire heeft overgenomen en is er zeker van dat ContourGlobal ons een betrouwbare en betaalbare energieproductie gebaseerd op hernieuwbare energie zal bieden. We maken graag deel uit van het netwerk van ContourGlobal, omdat we geloven dat het bedrijf kan profiteren van Bonaire als een opstap naar de Caraïbische markt. Wij kijken uit naar een langdurige, wederzijds lonende relatie."
ContourGlobal is een in New York gevestigd internationaal energie-opwekkingsbedrijf met ongeveer 3000 MW aan operaties of in aanbouw in 17 landen en op vier continenten. ContourGlobal's 1650 medewerkers beheren, bezitten en exploiteren een portfolio van 33 centrales met behulp van een breed scala aan verschillende soorten brandstoffen en technologieën, waaronder productie van hernieuwbare energie op basis van wind, zon en biomassa. In het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika exploiteert ContourGlobal ongeveer 800 MW aan energie-opwekkingsoperaties, in Brazilië, Colombia, Peru, St. Martin, Guadaloupe en nu Bonaire.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.