Ads Top

Knauf Insulation 'Groen bedrijf van de maand'

De provincie Noord-Brabant heeft Knauf Insulation in Oosterhout uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’ mei. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) overhandigde de bijbehorende oorkonde aan directeur Marc Malherbe de Juvigny. 
De provincie Noord-Brabant draagt een warm hart toe aan economische initiatieven waarbij de zorg voor natuur en landschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Knauf Insultation onderscheidt zich in dat opzicht als een bedrijf waar duurzaamheid ‘in het DNA van de medewerkers zit’.
De vestiging in Oosterhout maakt deel uit van de internationale Knauf Groep, wereldspeler op het gebied van isolatiematerialen. Het familiebedrijf is in meer dan 50 landen actief, heeft meer dan 150 productielocaties en telt in wereldwijd meer dan 23.500 werknemers. In Oosterhout worden houtwolproducten en EPS geproduceerd. Ook de marketing voor de Benelux en de klantenafhandeling zijn er gehuisvest.
Marc Malherbe de Juvigny: Bij alles wat we hier in Oosterhout doen, stellen we ons voortdurend de vraag: kan het beter, kan het duurzamer? Dat geldt voor de koffiebekers die we gebruiken, de bedrijfsauto’s die we rijden, de energiezuinige led-verlichting in het bedrijf tot aan de waterbased verf die we gebruiken voor de houtwolplaten. Als iedereen op die manier meedenkt, zie je dat er heel veel kan, zonder dat het geld kost’.
Ook de ‘Green deal’ van Knauf met de gemeente Oosterhout heeft een rol gespeeld bij de uitverkiezing tot ‘Groen bedrijf van de maand’. Die deal houdt in dat Knauf Insulation de gemeente gratis haar kennis, kunde en relaties aanbiedt bij projecten die de gemeente aandraagt. Het eerste project wat samen met wethouder Peters is uitgekozen als Green Deal, is dat van de Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij, MEK. De daaruit voortvloeiende energiebesparing is aanzienlijk en leidt tot ongeveer 7.000 kg minder CO2 -uitstoot per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.