Ads Top

De Windcentrale lanceert app

Sinds deze week kunnen ruim 5.200 eigenaren van twee windmolens van de Windcentrale via de Windcentrale-app ‘live’ verbinding maken met hun eigen windmolen. Via de app zien zij precies hoe hard het waait en hoeveel energie de molen op dat moment produceert. In de app draaien de wieken van een molen met exact dezelfde snelheid als de windmolen in Groningen op dat moment doet.  Daarnaast laat de Windcentrale-app ook alle productiecijfers zien.  In mooie informatieve grafieken is er eenvoudig te zien hoeveel de molen de afgelopen dag, week, maand en jaar produceerde. Er is zelfs een koppeling met het energieverbruik van de deelnemers, zodat zij precies kunnen zien welk percentage van hun stroomverbruik zij zelf opwekken met hun windmolen.
Eind 2012 kochten ruim 5.200 mensen één of meerdere stukjes van een windmolen, zogeheten Winddelen, via de Windcentrale. Hiermee wekken zij sinds 1 januari 2013 hun eigen stroom op. De geproduceerde stroom wordt automatisch afgetrokken van hun energienota bij Greenchoice. Deelnemers besparen geld en dragen tegelijkertijd ook concreet bij aan een beter milieu. De windmolens staan in Delfzijl. Om de molens  “dichterbij” alle eigenaren te brengen ontwikkelde de Windcentrale de app:  zo hebben alle 5200 eigenaren hun eigen windmolen bij de hand.  De app werkt op iPhone en iPad en vanaf volgende week ook Android.
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zelf eigenaar zijn van een windmolen leidt tot een veel positiever beeld van windmolens. Daarnaast zorgt het monitoren van de productie tot een hoger energiebewustzijn en daardoor lager energieverbruik. De Windcentrale hanteert sinds november 2012 een wachtlijst waar nu 2500 mensen op staan. Zodra er weer nieuwe windmolens beschikbaar zijn, start de verkoop van nieuwe Winddelen op volgorde van de wachtlijst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.