Ads Top

Den Haag heeft eigen duurzaamheidscentrum

Burgemeester Van Aartsen en wethouder Baldewsingh hebben onlangs Duurzaam Den Haag geopend. Bij het duurzaamheidscentrum aan de Brouwersgracht 2 kunnen bewoners, bedrijven en instellingen terecht met al hun vragen over duurzaam wonen, werken en leven in Den Haag.
Met de komst van het centrum en de bijbehorende website www.duurzaamdenhaag.nl wordt het voor Hagenaars makkelijker om zelf een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. De opening was meteen het startsein voor de campagne 'Haagse Krâch', die zich richt op energie besparen en duurzame energie opwekken.
De stichting Duurzaam Den Haag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag en partners Siemens, Rabobank Den Haag, Staedion, BAM Woningbouw, Eneco en MKB Den Haag. Door het oprichten van een duurzaamheidscentrum en bijbehorend online portaal willen ze het duurzamer maken van de stad versnellen.
De duurzaamheidscampagne Haagse Krâch laat zien dat duurzaamheid bij de stad Den Haag past en vertelt hoe Duurzaam Den Haag bewoners en ondernemers kan helpen om mee te doen. De medewerkers van Duurzaam Den Haag helpen bijvoorbeeld bewoners bij het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen. Deze subsidie is sinds vorige maand beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.