Ads Top

Marianne en Henk Timmer van start in zuinig rijden competitie

Vanochtend zijn Marianne en Henk Timmer met een nieuwe sportieve uitdaging begonnen. Tijdens de Shell FuelSave Driving Challenge strijden ze tegen elkaar om zo zuinig mogelijk te rijden. In twee dagen zullen zij vijf provincies bezoeken en een afstand van ongeveer 500 kilometer afleggen met een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Marianne en Henk krijgen onderweg deskundig advies over brandstofbesparing van de studententeams die deelnemen aan de Shell Eco-marathon en zullen hun ervaringen delen met Nederlandse automobilisten. Op 7 mei sluiten ze hun reis af in Rotterdam, waar de winnaar bekend gemaakt zal worden.
De Shell FuelSave Driving Challenge heeft als doel Nederlanders bewuster te maken van hun rijgedrag en hoe dit invloed kan hebben op het brandstofverbruik. Gedurende de challenge ontvangen Marianne en Henk de nodige tips & tricks van de Shell Eco-marathon teams die zij bezoeken. De studenten zijn de aangewezen experts om Marianne en Henk bij te staan met advies, omdat zij samen met 3000 andere studenten uit heel Europa unieke zuinigheidsrecords proberen te vestigen tijdens de Shell Eco-marathon in de straten van Rotterdam. Deze kennis rondom de toekomst van energie en mobiliteit brengen Marianne en Henk in de praktijk door te bewijzen dat iedere automobilist brandstof kan besparen.
De lat ligt hoog. Henk en Marianne Timmer treden in de voetsporen van het echtpaar John en Helen Taylor, internationaal bekend vanwege tientallen records op het gebied van energiezuinig rijden. Zij realiseerden vorig jaar in hun Volkswagen Golf 1.4 TSI een afstand van 1020 kilometer op slechts 40 liter Shell FuelSave Euro 95, een verbruik van 25,5 kilometer op 1 liter.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.