Ads Top

Essent 'geeft gas op groen'

Alle consumenten van energiebedrijf Essent krijgen vanaf vandaag standaard windstroom uit Europa geleverd. Klanten die nog groenere energie van Essent willen, kunnen nu ook kiezen voor gas uit CO2 gecompenseerd gas met 10 procent biogas in combinatie met stroom van Nederlandse windparken.

Essent is het eerste Nederlandse energiebedrijf dat dit groene gas uit biogas op grote schaal aan Nederlandse huishoudens aanbiedt. Door zo omvangrijk in te zetten op groen gas en groene stroom, helpt Essent Nederland naar eigen zeggen 'de volgende stap in de energietransitie te zetten'.

Essent levert haar klanten per direct alleen nog maar stroom die is opgewekt door Europese windparken. Zij regelt dat automatisch en zonder aanvullende kosten voor haar klanten. Ook nieuwe klanten krijgen automatisch deze groene stroom.

Essent weet dat er bij veel consumenten vraag is naar nog groenere energie. Daarom ontwikkelde het bedrijf DubbelGroen: een aanbod dat bestaat uit Nederlandse windstroom in combinatie met groen gas dat voor 10 procent uit gas bestaat dat is opgewekt uit plantaardig en organisch materiaal. De CO2-uitstoot van het overige gas uit DubbelGroen compenseert Essent met het REDD+ project Tambopata in Peru en met het Kocaeli Landfill Gas project in Turkije en Efficiente Cookingstoves in Oeganda, twee Gold Standard projecten. Deze drie projecten bieden de beste kwaliteitsstandaard voor CO2-compensatie die momenteel verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.