Ads Top

‘Klimaatbeleid vraagt volledige focus op excellente uitvoering’

De nieuwe klimaatberekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (zogeheten KEV) laten volgens MKB-Nederland en VNO-NCW zien dat er afgelopen jaar hard is gewerkt - publiek en privaat - om de klimaatdoelen voor 2030 dichterbij te brengen.
 
Volgens de ondernemersorganisaties is het nu zaak de komende tijd op maar één ding focussen in het klimaat- en energiebeleid. ‘Dat is uitvoering, uitvoering en uitvoering van alle plannen. Alleen zo maken we de nieuwe Europese plannen en het Klimaatakkoord echt realiteit.’

De ondernemersorganisaties wijzen er op dat als leidingen voor opslag van CO2 of voor het transport van waterstof of extra elektriciteitsnetten niet op tijd klaar zijn het niet gaat lukken met het halen van de Europese doelen. Ook als het verlenen van vergunningen voor bijvoorbeeld een nieuw elektriciteitsstation, de aanleg van een warmtenet of de bouw van een duurzame fabriek niet sneller gaat krijgen we het niet voor elkaar. Daarnaast moet volgens de ondernemersorganisaties bepaalde regelgeving sneller worden aangepast, zoals bijvoorbeeld het toestaan van de import van groene waterstof in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.