Ads Top

Tennet vergroot capaciteit hoogspanningsnet bij Dordrecht

 

Tennet, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, wil de capaciteit van de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Geertruidenberg uitbreiden.

Tennet vervangt de geleiders tussen de hoogspanningsmasten door geleiders met een grotere capaciteit. Ook voert Tennet onderhoud uit aan het net en de masten.

De verbinding waaraan Tennet gaat werken, loopt van Krimpen aan den IJssel tot Geertruidenberg. Dit is 34 kilometer lang. Deze hoogspanningsverbinding is één van de belangrijkste in Nederland. Het loopt van Krimpen a/d IJssel via de gemeenten Krimpenerwaard, Molenlanden, Alblasserdam, Sliedrecht, Dordrecht en Altena naar Geertruidenberg.

Het stukje op het Eiland van Dordrecht is 2 kilometer lang en bestaat uit 3 masten. Dit is omcirkeld op het kaartje. Het ligt in vrijwel onbewoond gebied. Uiteraard moet bij de werkzaamheden rekening worden gehouden met waardevolle natuur op deze plek.

De Rijksoverheid heeft een aantal besluiten genomen om deze werkzaamheden mogelijk te maken. Zoals vergunningen en ontheffingen.

Als alles volgens planning verloopt, start het werk in juli 2022. In januari 2023 is de vernieuwde verbinding klaar voor de toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.