Ads Top

Verdienen aan verduurzamen in Delft

Veel ondernemers weten niet hoe ze moeten beginnen met het verduurzamen van hun bedrijfspand. Ondernemers uit Delft kunnen een gratis energiescan aanvragen. Energieke Regio voert deze scan uit.

Rabobank en de gemeente bieden deze scan aan. Ook kijkt Energieke Regio of je als ondernemer in aanmerking komt voor subsidies voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Diverse Delftse ondernemers hebben geïnvesteerd in het verduurzamen van hun bedrijf. Zoals Rick Rust van Rust Food. Bij Rust Food bleek uit de gratis energiescan waar ze als horeca groothandel op moet letten en wat ze eventueel kunnen aanpassen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben ze in het depot een grote hal en een koelcel die veel stroom verbruikte. Door de koelcel van -26 °C naar -24 °C te verzetten scheelde dit al  6.000 euro per jaar.

Daarnaast werd uit de energiescan duidelijk dat ze met zonne-energie op jaarbasis veel voordeliger uit zijn. Via een collectieve aanbesteding hebben ze de zonnepanelen laten plaatsen. Rust Food wekt nu volledig het eigen jaarverbruik aan stroom op via zonnepanelen. Dit scheelt € 25.000 per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.