Ads Top

Eerste commerciële vlucht op waterstof

De luchtvaartsector werkt aan een plan voor een eerste emissievrije commerciële luchtvaartroute met een 19-zitters vliegtuig tussen Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en Londen. Het toestel, dat ontwikkeld wordt door ZeroAvia, vliegt geheel op waterstof.

Het is in potentie de eerste internationale commerciële operatie ter wereld met een waterstof toestel. ZeroAvia en Royal Schiphol Group zijn in vergevorderde gesprekken met luchtvaartmaatschappijen om een ​​operator voor de geplande route te vinden.

Om deze commerciële route op te zetten, gaan ZeroAvia en Royal Schiphol Group samenwerken aan om het tanken van waterstof te ontwikkelen op de luchthaven en te integreren met luchthavenprocessen. De twee bedrijven richten zich ook op commercie, infrastructuur en regelgeving.

ZeroAvia heeft onlangs een entiteit in Nederland opgericht. Dit biedt ZeroAvia kansen op het gebied van commercialisering en samenwerking met luchthavens, fabrikanten en/of luchtvaartmaatschappijen binnen Nederland en de Europese Unie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.