Ads Top

Provincie Noord-Holland en Japan zetten in op waterstof

 

Hoe kunnen overheden en ondernemingen in Noord-Holland en Japan elkaar helpen om waterstof in Noord-Holland op de kaart te zetten? Deze vraag stond centraal tijdens het allereerste themadiner in Paviljoen Welgelegen op woensdag.

Net als Japan, staat de provincie Noord-Holland voor grote uitdagingen in de energietransitie. Om de klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen zet de provincie daarom onder meer in op waterstof als alternatief voor aardgas. Deze omschakeling is ook belangrijk vanuit economisch perspectief en het behoud van werkgelegenheid.
 
Host van de Olympische Spelen Japan heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld tot een koploper op het gebied van waterstof. Noord-Holland huisvest een aantal belangrijke spelers in de Japanse waterstofeconomie. Ambassadeur van Japan in Nederland, Hidehisa Horinouchi, gaf tussen de gangen van het diner door inzicht in de waterstofontwikkelingen in zijn land, en drong aan op intensieve internationale samenwerking. 

Jan-Christiaan Koenders van Toyota- en Lexus-importeur in Nederland Louwmman & Parqui, slaat graag de handen ineen: 'Voor waterstof moeten ecosystemen worden gebouwd waarbij partnerschappen cruciaal zijn. Ter bevordering hiervan werken we graag samen met belangrijke partners, waaronder Missie H2. Waterstof moet de grote rol krijgen die het verdient in de energietransitie.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.