Ads Top

Groningen lanceert regelingen om deelname aan energietransitie te vergroten

Het college van Gedeputeerde Staten van Groninen komt met een voorstel voor twee nieuwe financieringsregelingen. Het gaat om een lening voor huishoudens met lage inkomens voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast is er het Ontwikkelfonds lokale energie waarmee de provincie inwoners en energiecoöperaties helpt bij de deelname aan duurzame en lokale energieprojecten.

Uit onlangs verschenen onderzoek van TNO blijkt dat 550.000 huishoudens in ons land te maken hebben met energiearmoede. Energiearmoede komt veel voor in de provincie Groningen. Het gaat om huishoudens met een laag inkomen en een slecht geïsoleerd huis. Deze huishoudens hebben vaak moeite om hun maandelijkse energielasten te betalen. Met een steeds verder oplopende gasprijs worden de uitdagingen alleen maar groter.

De provincie wil energiearmoede tegengaan door mensen die nu niet in aanmerking komen voor een lening voor energiemaatregelen, wel in die gelegenheid te stellen.

Via deze regeling kunnen huishoudens met een smalle portemonnee een lening aanvragen voor energiemaatregelen, zoals het isoleren van het huis en het dichten van kieren. De lening van maximaal 2.500 euro is aan te vragen tegen gunstige voorwaarden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.