Ads Top

Expositie Van turf tot waterstof in Huis van Katoen en Nu

Wanneer werd de eerste gasfabriek in Almelo gebouwd? Hoe komt de stroom van de energiecentrale naar jouw stopcontact? En hoe gaan we in de toekomst onze huizen verwarmen zonder aardgas?

Het antwoord op deze en heel veel andere vragen vind je in oktober, november en december 2021 in het Huis van Katoen en Nu in Almelo tijdens de expositie Van turf tot waterstof – Cogas 55 jaar vol energie. De expositie is woensdag 6 oktober geopend door burgemeester Arjen Gerritsen en Cogas directeur Gerald de Haan.   
 
Ontdek wat er onder de grond verstopt zit, en wat er in die grijze kastjes zit die je in je straat vindt. De expositie is leuk om te bekijken voor oud én jong! Bezoekers kunnen een spelletje Cogas-ganzenbord spelen en je kunt op de foto gaan met de Cogas-bus. Houd de facebookpagina van het Huis van Katoen en Nu in de gaten om te zien welke activiteiten er te doen zijn.

De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het Huis van Katoen en Nu (Marktplein 35 in Almelo): van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en op koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.