Ads Top

Ook kleinere parkeerterreinen geschikt voor ZonneCarport

Carports met zonnepanelen zijn de grote nieuwe ontwikkeling voor zonne-energie. Landelijke zonne-energieleverancier Enie.nl start met de verkoop en lease van de ZonneCarport en richt zich op kleine tot middelgrote parkeerterreinen.

Met de energietransitie is ook de mobiliteitstransitie is in volle gang. De hoeveelheid elektrische auto’s in Nederland stijgt explosief. Op 31 juli telde Nederland er ruim 320.000, tegenover 275.000 in december van 2020. Om al deze nieuwe elektrische auto’s te kunnen laden, zijn er veel laadpalen nodig die hun stroom uit een duurzame bron als zonnepanelen halen.

Uit recent onderzoek van CE Delft en Merosch in opdracht van de RVO blijkt dat 80 vierkante kilometer parkeerruimte geschikt is voor zonnecarports. Daarmee kan tussen de 8,1 en 9,6 terawattuur per jaar worden opgewekt. Al met al goed voor 25 procent van het doel die in het Klimaatakkoord is gesteld. Echter blijkt ook uit het onderzoek dat op dit moment slechts 1 procent van het landelijk potentieel is gerealiseerd.

De ZonneCarport van enie.nl is een antwoord op deze uitdagingen. Het parkeerterrein vervul niet langer één behoefte, maar wordt op deze manier ingezet voor het opwekken van duurzame stroom. Met die opgewekte stroom worden elektrische auto’s duurzaam geladen. ZonneCarport Daarnaast parkeren gasten van hotels, klanten van winkels en werknemers van de bedrijven met een ZonneCarport comfortabel overdekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.