Ads Top

46 procent vindt ieder jaar van aanbieder wisselen te veel moeite


Maar liefst 68 procent van de Nederlanders verandert alleen van energieleverancier als die goedkoper is dan hun huidige aanbieder. Dit blijkt uit onderzoek van Verandervanenergie.nl onder 966 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.

Vooral vrouwen vinden het met 52 procent te veel moeite om ieder jaar weer hun energiecontract te vergelijken met aanbiedingen van concurrenten. Onder de mannelijke respondenten ligt dit percentage met 41 procent aanzienlijk lager.

Verder blijken dertigers het meest prijsgevoelig: ruim acht op de tien van hen wisselen alleen van energieleverancier als zij hier financieel voordeel uit halen.
 
Gedoe is niet de enige reden waarom Nederlanders niet jaarlijks van energieleveranciers wisselen. Zo blijkt uit het onderzoek dat 36 procent van de respondenten überhaupt niet gelooft dat er een wezenlijk verschil zit tussen de verschillende aanbieders. Mogelijk pleiten ruim vier op de tien Nederlanders er daarom voor dat (regionale) overheidsbedrijven – net als bij water – energie moeten leveren. Onder de zestigplussers is zelfs 57 procent hier voorstander van, tegenover slechts 29 procent van de respondenten jonger dan dertig jaar. Agdere: “Op het eerste gezicht lijken veel energieleveranciers inderdaad op elkaar. Maar als je verder kijkt, zul je zien dat de verschillen vooral zitten in prijs, service en klanttevredenheid, en duurzaamheid. Uiteindelijk bepaalt de consument zelf welk aspect hij het belangrijkst vindt, al verraadt dit onderzoek al een beetje waar de focus van de meeste Nederlanders ligt.”
 
Dat Nederlanders veel geven om hun energiekosten, blijkt ook uit het feit dat maar liefst tachtig procent van de ondervraagden goed op de hoogte is van zijn of haar energieverbruik en de daarbij horende uitgaven. Twintigers zijn met 42 procent een stuk minder bewust van hun energieconsumptie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.