Ads Top

ACM: transporttarieven moeten geen belemmering zijn bij aanleg elektriciteitsopslag

De manier waarop transporttarieven voor elektriciteit zijn opgebouwd moeten geen belemmering zijn voor de aanleg en de ontwikkeling van installaties voor het opslaan van elektriciteit. Daarom gaat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoeken of het nodig en mogelijk is de tariefstructuur zo aan te passen dat het voor marktpartijen aantrekkelijker wordt om in energieopslag te investeren.

Dit is de belangrijkste uitkomst van de ‘Marktscan elektriciteitsopslag’ waarin de ACM heeft geïnventariseerd welke belemmeringen er zijn voor de aanleg en ontwikkeling van elektriciteitsopslagsystemen.

Opslag van duurzame energie wordt steeds belangrijker omdat Nederland overschakelt van elektriciteit uit kolen- en gascentrales naar wind- en zonne-energie. De beschikbare wind- en zonne-energie is sterk afhankelijk van het weer en van de seizoenen en is daardoor veel moeilijker te regelen.

Eerder publiceerde de ACM al een notitie over de ontwikkeling en regulering van waterstofinfrastructuur en een notitie over marktmodellen warmte en de rol van netwerkbedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.