Ads Top

Primevest transformeert traditionele lantaarnpaal tot slimme laadmast

De oudste straattechnologie, de traditionele lantaarnpaal, wordt door Primevest Capital Partners en haar partners Dutch Charge, Nedal en CityTec getransformeerd tot een digitaal laadpunt.

Renkum is onlangs de eerste ‘slimme’ gemeente in Europa geworden door deze duurzame multifunctionele straatverlichting te plaatsen. De verwachting is dat andere gemeenten en steden elders in Nederland en daarbuiten, die tevens met een groot gebrek aan elektrische laadpunten kampen, snel zullen volgen.

Sinds december 2020 worden er op jaarlijkse basis minstens één miljoen elektrische voertuigen in heel Europa verkocht. Dit aantal zal de komende 10 jaar op ruim 30 miljoen uitkomen, volgens data van de International Energy Agency (IEA).
 
In Nederland alleen al is er sprake van een exponentiële groei in laadbehoefte en zouden er in 2030 ruim 1,7 miljoen laadpunten gerealiseerd moeten zijn. Momenteel worden er slechts 45 laadpunten per dag uitgerold terwijl het dagelijkse totaal 600 zou moeten bedragen om aan de vraag te voldoen. Onze partners Dutch Charge, CityTec en Nedal zijn met ons ingesprongen op deze ontwikkelingen en leveren complete Citycharge laadlantaarns waarin modules voor elektrisch laden en, in de toekomst, ook Internet of Things,

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.