Ads Top

Bebat en Fluvius lanceren EasyBat om levensloop batterijen beter op te volgen via blockchain


Bebat werkt na een proefproject met Fluvius aan een nieuwe op blockchain gebaseerde applicatie.
Het nieuwe platform met de naam Easybat werd in samenwerking met Energy Web uitgewerkt en volgt de volledige levensloop van industriële batterijen en hun samenstellende modules zoals thuisbatterijen en andere batterijtoepassingen.

Het registreren, rapporteren en opvragen van data over waarborgen, garanties en de aanvaardingsplicht van dergelijke batterijen blijft een administratieve rompslomp voor producenten, installateurs, eigenaars en keuringsinstanties. Easybat brengt nu alle essentiële data samen in één applicatie. Met die applicatie kunnen alle actoren die betrokken zijn in de levensloop van een industriële energieopslagbatterij en haar modules aan de slag. Op termijn zullen ook EV-batterijen in de applicatie kunnen worden opgevolgd.

Omdat meer en meer batterijen dankzij een circulaire aanpak steeds vaker een tweede leven krijgen – denk maar aan de batterij van een elektrische wagen die na een aantal gebruiksjaren word ingezet als thuisbatterij – wordt ook de registratie, rapportering en administratie van batterijen een stuk complexer voor zowel professionele stakeholders als eindgebruikers.

Hoewel de transitie naar een meer circulaire economie bijzonder goed is voor het milieu, zorgt de meer complexe administratie rond de aanvaardingsplicht en de daarmee gepaard gaande waarborgen, het correct gebruik van de batterij tijdens haar levensduur en eindelevensoplossingen steeds vaker voor kopzorgen bij zowel de consument als bij de verdeler of producent van industriële (opslag)batterijen.

Met EasyBat willen Bebat en Fluvius nu deze administratieve rompslomp van certificaten, registratiedocumenten, rapportering en andere essentiële informatie of data met betrekking tot de wettelijke aanvaardingsplicht en de levensloop van een batterij vereenvoudigen.

Beide partijen voorzien om Easybat tegen het einde van het jaar te kunnen lanceren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.